Ga naar Content
IJmond

Buurvrouw zag gewapende overval op Scapino in IJmuiden: "Zo erg voor de werknemers"

8 februari 2019, 16.16 uur · Aangepast 8 februari 2019, 16.29 uur
Door: · Foto: Dennis Mantz

Vanochtend werd er een gewapende overval gepleegd op de Scapino in IJmuiden. De politie startte een klopjacht op de verdachten, maar volgens de overbuurvrouw moeten agenten niet naar twee, maar naar vier verdachten uitkijken. Zij zag ze op scooters met een rotgang wegscheuren.

De vrouw vertelt aan NH Nieuws dat ze vanochtend twee mannen met capuchons over hun hoofd op de scooter zag zitten, voor de Scapino. Toen ze twee andere mannen naar buiten zag komen en het viertal er als een speer vandoor ging, wist ze meteen: "Dat is geen zuivere koffie."

Lees ook: Klopjacht op verdachten na overval schoenenwinkel IJmuiden

De groep stond pal voor haar raam. Toch heeft ze helaas geen gezichten gezien. "Dat komt door die capuchons. Had ik ze maar gezien, ik vind het zo erg voor die meiden die daar werken."

Politiehelikopter
De politiehelikopter is vanuit de lucht naar de verdachten gaan speuren. Ook op de grond zette de politie alles op alles om de overvallers snel in de boeien te slaan. "Er wordt groot ingezet", benadrukte de woordvoerder. "Veel eenheden zijn die kant op."

Tot op heden is er nog niemand aangehouden. Volgens de politie waren de overvallers in de winkel donker gekleed en droegen zij gezichtsbedekking. Een van de verdachten had een wapen bij zich. 

Niemand opgepakt
Nadat ze een nog onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt, zijn ze er vandoor gegaan op een scooter. Die werd gevonden op de Lorentzstraat, maar van de daders ontbreekt nog ieder spoor. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!