Ga naar Content
Amsterdam

I Amsterdam-letters naar de Bijlmer? "Zo kunnen toeristen stadsdeel Zuidoost ontdekken"

8 februari 2019, 13.36 uur
Door: · Foto: ANP

Sinds de beroemde I Amsterdam-letters zijn verwijderd van het Museumplein, zijn ze uit het zicht van veel Amsterdammers verdwenen. De VVD in stadsdeel Zuidoost ziet de letters nu graag die kant op komen om zo een boost te geven aan het toerisme daar.

Stadsdeelcommissielid Arnoud Jol heeft namens de VVD een advies ingediend om in Zuidoost een plek te vinden voor de letters. En dat idee werd zeer positief ontvangen. "Het advies is met een grote meerderheid aangenomen in de commissie. Volgens mij heeft er zelfs niemand tegen gestemd. En ook het dagelijks bestuur vindt het een goed plan", aldus Jol. 

Lees ook: 'Amsterdammers vinden weghalen I Amsterdam-letters slecht idee'

Volgende week gaat hij in gesprek met het dagelijks bestuur, want zij zullen het plan uiteindelijk voor moeten leggen bij het stadsbestuur. Jol heeft er veel vertrouwen in dat het college dit initiatief ook gaat steunen. Maar waarom wil hij de letters eigenlijk in Zuidoost hebben?

Geen touringcars en bierfietsen
"We hebben het er al een tijd over dat er sprake is van hoge werkloosheid in Zuidoost. Ik geloof dat als we meer toeristen deze kant ophalen, dat ook zorgt voor extra werkgelegenheid. Natuurlijk willen we hier geen touringcars en bierfietsen, maar we willen wel aan de toeristen laten zien dat Zuidoost een heel mooi stukje Amsterdam is."

"De letters kunnen een manier zijn om toeristen deze kant op te krijgen, vervolgens is het aan ons om ze hier langer te houden. Bijvoorbeeld door een mooie fietstocht langs de hoogtepunten van Zuidoost te maken. Dit is ook nog eens een goedkoop plan. De letters zijn er al en liggen nu ergens weg te rotten in een loods in Almere."

Lees ook: I Amsterdam-letters: van Museumplein Amsterdam naar industrieterrein

Over eventuele ophef over de letters maakt Jol zich geen zorgen. "Het standpunt dat de letters individualistisch zouden zijn werd door lang niet iedereen gedeeld. Het was eigenlijk vooral kritiek van GroenLinks. Ik denk dat de letters hier juist verbindend zouden kunnen werken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!