Ga naar Content
Gooi

Bond tegen vloeken: 'tv-serie De Luizenmoeder kwetst met respectloos 'Jezus'

7 februari 2019, 19.06 uur · Aangepast 8 februari 2019, 10.27 uur
Door: · Foto: AD

De Bond tegen vloeken heeft bezwaren tegen bepaald taalgebruik in de tv-serie De Luizenmoeder. Dat zegt de organisatie in een open brief aan AVROTROS.

In de eerste beelden van seizoen twee van De Luizenmoeder zou de naam van Jezus namelijk meerdere keren op een vernederende en respectloze toon worden genoemd. Volgens de bond word dit door een groot aantal mensen als pijnlijk, onnodig en kwetsend ervaren. 

Lees ook: Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

"Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als de naam van de persoon waar u zielsveel van houdt, degene die u altijd kan vertrouwen, of degene die er altijd voor u is, lacherig en met een sarcastische toon in het openbaar wordt vernederd?", schrijft de bond.

Het AVROTROS laat weten dat er aan de tweede reeks niks meer kan worden veranderd, omdat die al is opgenomen. De omroep denkt bovendien dat de klagers er anders over zullen denken als het reeds vrijgegeven fragmentje in zijn context wordt gezien. Verder regeren de "wetten van de satire" en wil de Hilversumse omroep geen censuur vooraf.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!