Ga naar Content

Noord-Hollandse scholieren protesteren voor beter klimaatbeleid: "Ride dicks, not cars!"

Zo'n 15.000 scholieren hebben vandaag in Den Haag gedemonstreerd voor een beter klimaatbeleid. Onder de 'klimaatspijbelaars' zijn ook Rosa en Amber uit Broek in Waterland. Met schmink op hun gezicht en met een gigantisch spandoek vertrokken ze vanmorgen vroeg naar het Malieveld.

"De regering moet van ons meer doen om de klimaatverandering tegen te gaan: het volk stimuleren om afval te scheiden en minder water te gebruiken", vindt Amber.

Rosa vertelt dat ze zelf in het dagelijks leven bewust bezig is met het klimaat. "Ja, het is heel makkelijk. Je doet het licht uit, haalt de stekker uit het stopcontact en eet minder vlees."

Lees ook: Broeker scholieren demonstreren voor klimaat: "Niet straks, maar nu!"

Zelf zijn de dames dus bezig met klimaatverbetering, maar ze vinden dat de politiek veel te weinig doet. Alle reden om mee te lopen in de protestmars. 

Niet alleen Broek in Waterland is vandaag vertegenwoordigd in Den Haag. Uit nog veel meer delen van Noord-Holland zijn scholieren naar de hofstad gekomen.

Geen tweede planeet
Anne-Lieve uit Uitgeest wil dat de klimaatregels zo snel mogelijk worden veranderd. "Op deze manier gaan we de wereld echt verwoesten en we hebben geen tweede planeet om naartoe te gaan als we deze hebben verpest."

Lees ook: De Peiling: Scholieren spijbelen voor een beter klimaat

Gwen, Lise en Victoria uit Haarlem zijn vastberaden om door te strijden voor het klimaat. "We gaan gewoon zorgen dat het over dertig jaar goed gaat met de aarde en dat onze kinderen net zo kunnen leven zoals wij!"

Hun leus vandaag is: "Ride dicks, not cars!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: