Ga naar Content
Gooi

Hoe PSV kampioen wordt op tortilla's uit Weesp

8 februari 2019, 13.19 uur · Aangepast 9 februari 2019, 06.38 uur
Door: · Foto: Angie Verrijzer

Als PSV over een paar maanden trots de kampioensschaal in de lucht houdt, kent dat succes een Noord-Hollands randje. Middenvelder Érick Gutiérrez en doelpuntenmachine Hirving 'Chucky' Lozano bestellen hun broodnodige tortilla's namelijk in Weesp.

"Via een gemeenschappelijke vriend leerde ik anderhalf jaar geleden Lozano's vrouw kennen", vertelt Angie Verrijzer, die voor haar grote liefde Dennis vanuit Mexico naar Nederland emigreerde. Al snel ontdekte ze dat - ondanks de talloze Mexicaanse restaurants in het land - authentieke Mexicaanse gerechten hier bijzonder moeilijk te krijgen zijn. 

Angie besluit zelf te gaan experimenteren, laat typische Mexicaanse producten invliegen en duikt de keuken in. Al snel daarna vraagt de organisatie van het Dutch Chili Fest of ze haar lekkernijen op het Eindhovense foodfestival wil verkopen. "Binnen drie uur was ik uitverkocht", zegt ze trots. 

Lees ook: Mexicaanse voetbalfans uitzinnig na winst op Duitsland 

Het betekende het begin van haar carrière als cateraar. Behalve maistortilla's specialiseert ze zich in guisados, uiteenlopende typische Mexicaanse gerechten die het best kunnen worden omschreven als slowfood. "Pozole, carnitas en al pastor', somt ze een deel van haar menukaart op. 

Al snel na het eerste contact staat ze met een tas vol tortilla's bij het echtpaar Lozano op de stoep. "Gemaakt van honderd procent natuurlijke en verse ingrediënten", benoemt ze een van de grote verschillen met de voorverpakte supermarkttortilla's." Bovendien zijn de Weesper tortilla's niet gemaakt van tarwe - heiligschennis, volgens veel Mexicanen - maar van mais, het belangrijkste ingrediënt in de Mexicaanse keuken. 

Restaurants
Inmiddels  genieten niet alleen particulieren van haar tortilla's, maar mag ze ook restaurants door het hele land tot haar afnemers rekenen. "Ik heb zelfs klanten in Duitsland en Denemarken." Omdat ze zo'n groot gebied bedient, laat ze de meeste bestellingen bezorgen. "Maar voor Lozano heb ik een uitzondering gemaakt." 

Bovendien bestelt sinds kort nóg een PSV-voetballer zijn tortilla's bij haar. "Vorige week heb ik tortilla's bij Guti bezorgd", vertelt Angie. Ze doelt op de Mexicaanse international Érick Gutiérrez, middenvelder en teamgenoot van Lozano bij PSV. "Ze missen het authentieke Mexicaanse eten, en de smaak van deze tortilla's doet ze aan thuis denken", beschrijft ze de succesformule van haar baksels. 

Lees ook: Wielrenner Jetse Bol wereldberoemd in Mexico 

Of ze behalve de twee PSV'ers nog andere BM'ers als klant heeft? "Antuna van FC Groningen was ook klant", zegt ze over de Mexicaanse voetballer die onlangs de Euroborg verruilde voor een club dichter bij huis: Los Angeles Galaxy.

Kampioenstortilla's
Gezien de vele Mexicanen in die contreien, hoeft Antuna waarschijnlijk niet lang te zoeken naar 'echte' tortilla's. Maar als Lozano en Gutiérrez binnenkort op de platte kar door Eindhoven worden gereden, zou het niet misstaan als ze naast de kampioensschaal ook een van Angie's kampioenstortilla's in de lucht houden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!