Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Man (19) die eigenaresse ijssalon belaagde ontslagen bij Koninklijke Marechaussee

7 februari 2019, 10.40 uur · Foto: NH Nieuws

De 19-jarige man die betrokken zou zijn bij het terroriseren van Gilly Emanuels, voormalig eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum, werkt niet meer bij de Koninklijke Marechaussee. Emanuels vertelde gisteren dat de man in opleiding is bij de marechaussee, waar veel verbaasde reacties opkwamen. De Koninklijke Marechaussee laat nu in een reactie weten dat hij in oktober 2018 is ontslagen.

Gilly Emanuels zegt in de zomer van 2017 langdurig te zijn geterroriseerd door hangjongeren. Daarbij liepen de gemoederen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de groep met een stok te lijf ging.

Lees ook: Belaagde eigenerasse ijssalon vervolgd voor mishandeling: "Ik ben sprakeloos"

Op een video die in augustus 2017 online kwam, is te zien hoe zij met een stok een slaande beweging maakt richting de jongeren die haar uitdagen. Meer dan een half jaar later werd Emanuels op basis daarvan aangeklaagd voor mishandeling. Een van de betrokken jongeren wordt vervolgd voor belediging van Emanuels.

Gilly Emanuels wordt belaagd door hangjongeren

Gisteren was het D-Day voor Emanuels. Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, tegen haar. Het OM is van mening dat Emanuels zich niet verdedigt, maar uit zichzelf de jongens opzoekt met een stok in haar handen.

Jinek
In Jinek deed de voormalig ijssalonhoudster gisteravond haar verhaal. Daarin vertelde ze aan Eva Jinek dat de jongen met wie ze de worsteling had en die haar daarna aanklaagde voor mishandeling, in opleiding is bij de marechaussee.

Lees ook: Boosheid om vervolging Gilly: "Het is de wereld op z'n kop"

Zowel in de uitzending als op social media kwamen daarop verbaasde reacties. Op Twitter riepen mensen de marechaussee op om de jongen aan te pakken en vonden ze het onbegrijpelijk dat hij na het filmpje nog op de opleiding mocht zitten.

Naar aanleiding van de uitzending heeft de Koninklijke Marechaussee laten weten dat de jongen in oktober 2018 ontslagen is. In verband met de privacy van de betrokken persoon kunnen ze niet zeggen of het ontslag iets te maken heeft met het incident.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!