Whatsapp

Amsterdam

VIDEO: Vrouw verjaagt inbrekers door op deur te bonken

6 februari 2019, 21.12 uur ยท Aangepast 7 februari 2019, 08.26 uur

Een vrouw wist op maandagavond 8 oktober in Amsterdam Noord drie inbrekers weg te jagen. Ze hoorde gerommel aan haar voordeur en bonkte hard op de binnenkant van de deur.

De mannen sloegen toe in een flatwoning aan de Dijkmanshuizenstraat. Ze kregen de centrale deur gemakkelijk open. Vervolgen kwamen twee handlangers aan.

De eerste man probeerde de deur open te krijgen en wilde vermoedelijke geen vingerafdrukken achterlaten. Hij gebruikte daarom, met de jas half over zijn hand, de automatische deuropener en veegde zijn sporen weg.

Lees ook: Bejaarde vrouw uit Beverwijk verzet zich bij woningoverval en verjaagt drie indringers

Waarschijnlijk kenden ze het gebouw, want ze liepen met een gebukt hoofd de hal door waar een beveiligingscamera hangt. Even later stonden ze bij de voordeur van een woning. Eerst rommelde een man aan de deur, waarna een ander het overnam.

De 37-jarige bewoonster was thuis en hoorde het gerommel ook. Ze bonkte een paar keer hard op de binnenkant op de voordeur. Hierop vluchtten de verdachten via de parkeergarage van de flat. De politie is op zoek naar de verdachten.

๐Ÿš“ Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.

Whatsapp