Alkmaar

Groep jongeren vernielt rolluik in Heerhugowaard: politie zoekt getuigen

6 februari 2019, 18.46 uur · Aangepast 7 februari 2019, 13.59 uur

NH Nieuws

HEERHUGOWAARD - Een groepje van drie jongens heeft op 9 oktober in Heerhugowaard vernielingen aangericht bij winkelcentrum Middenwaard. Ze hebben winkelwagens tegen een rolluik laten vallen.

De eigenaar van de parkeergarage ging ter plekke kijken, nadat het alarm afging. Bij aankomst trof hij de jongens aan die het vervolgens op een lopen zetten. Ze renden in de richting van de Vestdijklaan, maar de eigenaar kreeg ze niet meer te pakken. 

Er zijn beelden van de jongens gemaakt, maar die mogen niet worden vertoond vanwege hun jonge leeftijd. De politie hoopt dat de jongeren zich uit zichzelf komen melden op het bureau. 

Signalementen
Wel zijn er signalementen van twee van de daders. Het gaat volgens de politie om een jongen met grijze camouflagebroek, een zwarte jas en een zwarte pet. De tweede verdachte droeg donkere kleding, zwarte schoenen, een pet en een heuptasje. 

De politie komt graag in contact met mensen die meer hebben gezien. Volgens politiewoordvoer Jamy-Lee Roy hebben de jongens voor flink veel schade aan de rolluiken gezorgd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!