Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

OM eist 120 uur taakstraf tegen 'geterroriseerde' Hilversumse ijssalonhoudster

6 februari 2019, 17.52 uur · Aangepast 6 februari 2019, 21.55 uur · Foto: NH Nieuws

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, tegen voormalig eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje Gilly Emanuels. Volgens het OM wordt ze verdacht van mishandeling.

Gilly Emanuels moest vandaag voorkomen in de rechtbank in Utrecht. De officier van justitie vindt het bewezen dat Emanuels een Hilversumse jongen opzettelijk mishandelde door meermalen met een stok op zijn armen te slaan en krabben in zijn gezicht. 

Lees ook: D-Day voor 'geterroriseerde' eigenaresse Hilversumse ijssalon: Gilly hoort vandaag eis

Emanuels zegt zelf dat ze maandenlang is belaagd door Hilversumse hangjongeren en dat ze op de bewuste dag een mandarijn naar haar hoofd gegooid heeft gekregen. Ze probeerde zichzelf te beschermen tegen de jongens en pakte een stok van een dweil uit haar ijssalon.

OM niet eens
Hier is het OM het niet mee eens. Ze vinden dat Emanuels zich niet verdedigt, maar uit zichzelf de jongens opzoekt met een stok in haar handen. "En ze slaat juist de persoon die van het hele incident met de mandarijn niets van doen had", aldus het OM. 

Bekijk hieronder de reactie van het OM over de strafeis: 

OM over strafeis Hilversumse Gilly - NH Nieuws

Daarnaast is er volgens het OM geen enkele melding bij de politie van overlast en discriminatie te vinden. "En dat terwijl de politie alle meldingen noteert." Er zijn enkel twee aangiftes: een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar winkel en een ingeslagen ruit waar geen verdachten in beeld zijn. "Het recht in eigen hand nemen, mag en kan absoluut niet."

Op 20 februari doet de rechter uitspraak in de zaak. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!