Haarlemmermeer

Beinsdorpse wint Zilveren Camera met fotoserie over 'zinkende stad' Jakarta

6 februari 2019, 15.32 uur · Aangepast 6 februari 2019, 16.33 uur

NH Nieuws

BEINSDORP - De Beinsdorpse Cynthia Boll won vrijdag de zilveren camera voor haar fotoserie over bodemdaling in Jakarta. "Mijn werk laat zien hoe het is om te leven in zo'n zinkende stad."

"Ik kreeg een soort emotionele reactie en ik dacht: dit kan niet waar zijn", zegt Cynthia Boll tegen NH Nieuws. De fotograaf werkt al sinds 2014 aan het project en reist regelmatig heen en weer naar Jakarta. "Mijn serie is het resultaat van een aantal jaar daar rondtrekken."

Lees ook: Marieke Elsinga wint Zilveren RadioSter voor presentatie bij Qmusic-ochtendshow

Ze wil dat er meer aandacht komt voor de alsmaar dalende bodem. De situatie in Jakarta is extreem, maar ook in onze regio hebben we ermee te maken. "Er zijn veel steden op de wereld die er last van hebben. Ik richt me op bodemdaling veroorzaakt door mensen."

Haarlemmermeerpolder
"Aan de rand van de Haarlemmermeerpolder heb je te maken met bodemdaling. Het water wordt uit de veegronden gepompt en gaat naar de Ringvaart. Mijn tuin zakt dan enorm en ik ben ongetwijfeld niet de enige bij wie dat gebeurt."

Boll wil mensen bewust laten worden van bodemdaling en de enorme gevolgen daarvan. "Dat is niet alleen in Jakarta, maar ook hier."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!