Gooi

NL
V

Gilly Emanuels wil dat belager vervolgd wordt voor discriminatie

6 februari 2019, 15.15 uur · Aangepast 6 februari 2019, 16.05 uur · Foto: NH Nieuws

Gilly Emanuels, voormalig eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum wil dat de jongen die haar beledigd heeft, vervolgd wordt voor discriminatie. Dat eist ze via een zogenoemde Artikel 12- procedure. Daarnaast eist ze dat haar andere twee belagers worden vervolgd. 

Dat bleek tijdens de rechtszaak tegen de 19-jarige Hilversummer. De rechtszaal zat bomvol met ruim 50 supporters van Emanuels. De jongen was zelf niet bij de rechtszaak aanwezig.

Artikel 12-procedure
Artikel 12 is een procedure die wordt gestart als de officier van justitie besluit om in een bepaalde zaak niet tot vervolging over te gaan, maar als belanghebbenden vinden dat de zaak toch voor de rechter moet komen.

De advocaat van Emanuels, Richard Korver, vroeg direct aan de rechtbank om de zaak aan te houden. De rechtbank ging hierin mee en de Artikel 12-procedure wordt afgewacht. Als de 19-jarige Hilversummer vandaag zou zijn veroordeeld voor belediging, is verdere vervolging voor discriminatie niet meer mogelijk. "Kort gezegd, je kunt niet twee keer voor hetzelfde feit worden vervolgd", aldus de rechtbank. 

Lees ook: Solidariteitsactie vervolgde Hilversumse ijssalonhoudster trekt ruim vijftig supporters

Het is nog onduidelijk wanneer de zaak verder wordt behandeld. Even voor de rechtszaak werd er buiten nog een solidariteitsactie gehouden, om Emanuels een hart onder de riem te steken:

Steun voor Gilly uit Hilversum - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!