IJmond

Zelfgefabriceerde kraaienpoten gevonden tussen Beverwijk en Wijk aan Zee

6 februari 2019, 12.17 uur

Patrick Klomp
Patrick Klomp

WIJK AAN ZEE - Je ziet ze weleens voorbijkomen in films, als bijvoorbeeld de politie een vluchtende automobilist tot stoppen probeert te dwingen. Buiten de filmset worden ze gelukkig een stuk minder vaak gebruikt, al werd er vanochtend een handvol kraaienpoten gevonden op de weg van Beverwijk naar Wijk aan Zee.

Dat bevestigt de politie, nadat automobilist Patrick Klomp NH Nieuws foto's van de kraaienpoten had gestuurd. "Deze heb ik vannacht op de weg tussen Beverwijk en Wijk aan Zee gevonden", verwijst in zijn bericht naar foto's van de vondst in de Zeestraat. 

Klomp is er overheen gereden, vertelt hij. "Ik zag ze liggen, maar kon niet meer op tijd remmen", vertelt hij. Volgens de automobilist lagen de kraaienpoten ter hoogte van de Tussenwijkweg, enkele honderden meters voor de dorpsentree. "Ik heb mazzel dat mijn banden nog heel zijn."

Zelfgeknutseld 
Waar kraaienpoot doorgaans een geheel vormt, gaat het in dit geval om zelfgeknutselde exemplaren. De gevonden kraaienpoten bestaan uit enkele centimeterslange schroeven die met pluggen en plastic ringetjes bij elkaar worden gehouden. 

Waarom de kraaienpoten daar zijn neergelegd, is niet bekend. Evenmin is duidelijk of automobilisten gedupeerd zijn door de actie, al heeft de politie nog geen meldingen over schade binnengekregen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!