Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Rebecca (23) droomt van sterke botten: "Als ik mijn jas pakte, brak ik een bovenbeen"

7 februari 2019, 06.23 uur · Aangepast 7 februari 2019, 09.00 uur

Een jaar geleden zag de fysieke toekomst van Rebecca Meijer er niet zo rooskleurig uit. Artsen voorspelden de 23-jarige uit Grootschermer dat ze afhankelijk zou worden van een rolstoel. Ze besloot zich daar niet bij neer te leggen, maar op zoek te gaan naar een sportschool.  

Rebecca heeft de zeldzame ziekte Osteogenesis Imperfecta: een aangeboren aandoening die het bindweefsel en de botten verzwakt. Rebecca is daardoor maar 1.40 meter lang en als klein meisje brak ze meer dan 40 keer haar botten.

"Het kan altijd gebeuren. Als ik mijn jas pakte, brak ik een bovenbeen." Dat ze nu drie keer per week in de sportschool te vinden is, mag dan ook bijzonder genoemd worden. Binnen een jaar merkt ze het resultaat van haar inspanningen. "Je botten worden juist sterker door er kracht op te zetten. En door mijn spieren sterker te maken, worden mijn botten beschermd. Hiervoor voelde ik me gewoon slap. Nu heb ik veel meer kracht."

Rolstoel
Een paar jaar geleden onderging Rebecca een zware operatie om haar rug vast te zetten. Daarna moest ze revalideren. "De artsen zeiden dat ik er maar aan moest wennen dat ik in een rolstoel zou zitten. Maar ik voelde gewoon dat er meer in zat. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een sportschool die voor mij toegankelijk was."  

Onder begeleiding van haar trainer Yvonne, voelt Rebecca zich sterker worden. "Ik ben vier kilo aangekomen aan spieren. Voorheen kon ik hooguit drie uur per dag zitten en dan moest ik gaan liggen. Nu kan ik bijna een hele dag zitten en autorijden. Mijn longfunctie is omhoog gegaan. Alles is verbeterd."  

Droom
Rebecca wil met haar verhaal laten zien dat er meer mogelijk is dan soms wordt gedacht. Door het sporten droomt ze nu ook van nog meer herstel van haar gewrichten. "In Amerika zijn operaties mogelijk die hier nog niet worden uitgevoerd. Misschien is dat mijn volgende doel."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!