Ga naar Content
Alkmaar

Geen provinciale steun voor betere bushokjes station Alkmaar

5 februari 2019, 17.16 uur · Aangepast 5 februari 2019, 17.35 uur
Door: · Foto: Alkmaar Centraal

In Alkmaar wordt al een tijd geklaagd over de winderige bushokjes bij het busstation bij het centraal station. Op provinciale steun hoeft alleen niet gerekend te worden. Gedeputeerde Staten zegt dat het een zaak van de gemeente is.

De Socialistische Partij in Provinciale Staten heeft het initiatiefvoorstel 'Verbetering van het wachtcomfort op busstations' ingediend. Daarin wordt gesteld dat de provincie voor een deel verantwoordelijk is voor het wacht- en zitcomfort in bushokjes.

De SP vindt dat de wachtgelegenheid in bushokjes vaak onvriendelijk is, omdat de wind in de meeste gevallen vrij spel heeft. Ook is de partij van mening dat de provincie als medeverantwoordelijke voor het busvervoer de gemeente actief zou moeten benaderen over de wachtruimten.

Subsidieregeling
Gedeputeerde Staten ziet dat echter niet zo. Gedeputeerde Elisabeth Post houdt er aan vast dat de gemeente zelf iets aan het probleem moet doen op het moment dat het nodig lijkt, en wil geen geld uitgeven aan bushokjes of wachtruimten die geen eigendom van de provincie zijn.

Het voorstel is dus, helaas voor Alkmaar, niet aangenomen, meldt mediapartner Alkmaar Centraal. Post wees nog wel op een subsidieregeling waar de gemeente gebruik van kan maken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!