Ga naar Content

Eigenaar muziekstudio Naarden is 'kapot' na tweede inbraak in twee jaar

Frank van de Woord sloeg gisterende schrik om het hart, toen hij ontdekte dat er was ingebroken in zijn muziekstudio Bandstart in Naarden.

"Gisteren kon ik niets meer uitbrengen, ik was helemaal kapot." Frank laat zien op welke plekken de dieven hebben toegeslagen. Hij opent een kast, die door de roof van zondag op gisterennacht half leeg is. "Dit lag helemaal vol."

Cruciale apparatuur is meegenomen. "Ze hebben alle opname-microfoons meegenomen, waardoor ik niet meer opnemen. Het is zoals bij een timmerman. Als je zijn gereedschap weg haalt, is hij eigenlijk 'broke'."

Doe Maar
Frank heeft door de diefstal een schade van vele duizenden euro's en anderhalf jaar geleden was hij ook al slachtoffer van inbraak. "Het is afschuwelijk. Je kunt bands ook geen veiligheid meer garanderen, als ze hier spullen laten staan."

Lees ook: Kleine muziekstudio beroofd van apparatuur: "Dit is een flinke klap"

Er zijn in de loop van de jaren diverse grote namen langsgeweest. Op een wand vol met foto's van bands, hangen diverse afbeeldingen met Doe Maar. Ook de band van Roel van Velzen heeft gespeeld in de Bandstart-studio. Pronkstuk is het drumstel van de drummer van His Wild Romance, de begeleidingsband van Herman Brood. 

Boodschappenlijstje
De dieven hebben wel een opvallende aanwijzing achtergelaten. Bij de muziekstudio lag een handgeschreven briefje met een lijst met alle meegenomen apparatuur. "Het was een booschappenlijstje. Ze zijn hier eerder geweest, mogelijk op een jamsessie. Dan hebben ze de kans gehad om uitgebreid rond te kijken."

Wereld stort in
Het kost Frank voorlopig zijn broodwinning. Verzekerd is hij niet, omdat de waarde van alle apparatuur die hij heeft staan zo groot is dat verzekeren te duur is. "Ik heb het in 20 jaar opgebouwd en overal keihard voor gewerkt. Als ze alles meenemen, stort je wereld in. Het kost jaren om het geld weer bij elkaar te sparen."

Er is mogelijk nog één lichtpuntje, want de politie heeft gisteren een auto vol apparatuur van de weg gehaald. Frank hoopt van harte dat zijn microfoons er ook bij zitten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Joost Lammers / NH Nieuws