Ga naar Content
Gooi

D-Day voor 'geterroriseerde' eigenaresse Hilversumse ijssalon: Gilly hoort vandaag eis

6 februari 2019, 06.06 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Gilly Emanuels, voormalig eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum, staat vandaag voor de rechter. In de zomer van 2017 zou zij langdurig zijn geterroriseerd door hangjongeren. Daarbij liepen de gemoederen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de groep met een stok te lijf ging.

Op een video die in augustus 2017 online kwam, is te zien hoe zij met een stok een slaande beweging maakt richting de jongeren die haar uitdagen. Meer dan een half jaar later werd Emanuels op basis daarvan aangeklaagd voor mishandeling.

Gilly Emanuels wordt belaagd door hangjongeren -

Eerder was er al een ruit van haar zaak ingegooid, was een Surinaamse vlag met poep besmeurd en een mandarijn tegen haar hoofd gegooid. 

Lees ook: Boosheid om vervolging Gilly: "Het is de wereld op z'n kop"

Ze staat er vandaag niet alleen voor. Er wordt opnieuw een solidariteitsactie gehouden. Nadat afgelopen mei een stoet door het centrum van Hilversum en langs haar voormalige ijssalon 't Perronnetje aan de Kleine Drift liep, wordt vandaag door activistisch platform Stop Afrofobie Nu! opgeroepen om Gilly te komen steunen bij de rechtbank. "Alles aan de situatie waarin Gilly zich bevindt en heeft bevonden is schrijnend. Daarom zullen haar verwelkomen op het Vrouwe Justitiaplein voor de rechtbank om onze solidariteit met haar te betuigen."

Lees ook: Steun voor ijssalonhoudster na besluit vervolging: 'Walk with Gilly' trekt door Hilversum

Ook de inmiddels 19-jarige jongen die Emanuels heeft uitgescholden voor 'kankernegerin', 'kankerzwarte' en 'kankeraap' moet vandaag voor de rechter verschijnen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!