Ga naar Content

Amstelveners dineren met de dokter: "Er is niets leukers!"

Meestal zie je de dokter alleen als je iets mankeert. Maar niet in Amstelveen, want daar werd gisteravond een diner georganiseerd voor de buurt samen met de huisartsen.

De zaal zit vol in Wijkcentrum Alleman. Er wordt lekker gegeten, gelachen en ook een praatje met de huisarts staat op het menu. "Er is toch niks leukers dan met je eigen huisarts hier te eten!", vertelt één van de deelnemers als wordt gevraagd waarom ze is gekomen.

Naast de huisartsen zijn ook andere zorgprofessionals aanwezig, zoals wijkcoaches en maatschappelijk werkers. Zij eten niet alleen met de buurtbewoners, ze verzorgen ook de hele maaltijd.

Gezond en gelukkig
Aandacht voor gezondheid, dat is het thema van de avond. Gezond eten, maar ook het samen goed met elkaar hebben. "Mensen die zich eenzaam voelen komen soms bij ons omdat ze pijn hebben of allemaal lichamelijke klachten", vertelt huisarts Els Licht. "Dan kan ik wel eindeloos pijnstillers voorschrijven, maar de oplossing zit hem in mensen ontmoeten, samen dingen ondernemen en je weer nuttig voelen voor je medemens."

Het is niet toevallig dat het diner in de wijk Bankras/Kostverloren wordt gehouden. Els Licht: "Uit de cijfers van deze wijk blijkt dat er veel eenzaamheidsproblematiek is, veel overgewicht en er wonen bovengemiddeld veel ouderen. Dat maakt dat juist in deze wijk gefocust wordt op het verbeteren van sociale interactie en leefstijl."

'Tsasjikkie'
De met name oudere deelnemers genieten in elk geval zeer van het diner. Een van de deelnemers verklapt dat ze al twee keer heeft opgeschept. "Ja dat mocht! Ik vond de 'tsasjikkie'zo lekker!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!