Ga naar Content
Haarlem

Beeldend kunstenaar Verkade boos over draaien beeld Zandvoort: "Heel, heel, heel jammer"

5 februari 2019, 12.16 uur
Door: · Foto: Paul Tromp

"Dit slaat helemaal nergens op." Beeldend kunstenaar Kees Verkade is zeer verbaasd dat zijn beeld 'De Oude Garnalenvisser' in Zandvoort een kwartslag is gedraaid. De oude man kijkt daardoor niet meer naar de zee, maar over de boulevard richting Noordwijk.

Het beeld van de oude visser staat al sinds de jaren zeventig op het Burgemeester Van Fenemaplein. Na herinrichtingswerkzaamheden is het op een andere plek gezet, langs een trap, en ook een kwartslag gedraaid. 

'Heel jammer'
Veel Zandvoorters willen dat de gemeente ingrijpt en de oude visser weer naar zee laat kijken. Verkade is het daar helemaal mee eens. Hij woont in Monaco en heeft foto's van de nieuwe positie gezien. "Het is een zeevisser, die moet naar de zee kijken. Daar kwam zijn inkomen vandaan. Dit is heel, heel, heel jammer. Belachelijk." Hij hoopt dat het beeld weer gedraaid wordt.

Lees ook: Kijkt het Zandvoortse oude mannetje wel of niet over zee?

Reactie gemeente
De gemeente Zandvoort liet eerder weten dat het beeld niet gedraaid gaat worden. Er zou namelijk goed nagedacht zijn over de nieuwe positie en de oude visser zou nu 'schuin naar de zee kijken'. Verkade is het daar niet mee eens. "Hij kijkt nu naar de toeristen die de trap op en aflopen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!