Ga naar Content

'Gesprekken met meerdere techbedrijven over komst naar Noord-Holland'

De provincie voert gesprekken met meerdere techbedrijven die zich mogelijk in Noord-Holland willen vestigen. Dat zegt gedeputeerde Jaap Bond in een interview met NH Nieuws. Om welke bedrijven het gaat wil hij niet zeggen.

Microsoft heeft al een datacenter bij Agriport in Middenmeer en daar komt Google ook bij. Daarnaast heeft ook CyrusOne aangekondigd zich daar te vestigen. En daar blijft het volgens de gedeputeerde niet bij. "Er zijn gesprekken. Daar moeten we heel voorzichtig mee zijn. Als die namen naar buiten komen dan zijn ze weg."

Lees ook: Google mag mega-serverpark bouwen in de Wieringermeer

Volgens Bond is Noord-Holland een trekpleister geworden voor techbedrijven. "Nu Microsoft en Google er zitten, kan je de namen ook wel invullen die nu denken: 'daar willen wij ook zitten'. Dit soort bedrijven zijn heel belangrijk voor de combinatie met landbouw, maar ook werkgelegenheid."

Lees ook: Nieuw datacentrum bij Rottepolderplein

Het blijft dus even gissen naar de bedrijfsnamen, al troeft Noord-Holland volgens Bond internationale concurrentie af met de goede omstandigheden in onze provincie. 

Het uitgebreide interview met gedeputeerde Jaap Bond over de economie in Noord-Holland, maar ook de ganzenproblematiek, is hier te zien, of anders op tv om 17.25, 19.25, 21.25 en 23.25 uur.

Uitgebreid interview met gedeputeerde Jaap Bond - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: ANP