Ga naar Content
West-Friesland

Nel lapt zieke knuffeldieren weer op: "Opvallend veel kapotte staarten"

4 februari 2019, 19.26 uur · Aangepast 4 februari 2019, 19.59 uur
Door: · Foto: Facebook / Dierenkliniek Stede Broec

Kleuters van basisschool Het Vierspan in Bovenkarspel en Grootebroek hadden geluk: ze konden met hun zieke knuffeldieren langs de knuffeldierendokter. En dat was hard nodig na alle sneeuw, veel knuffeldieren hadden een gebroken pootje.

De basisschool wil de leerlingen graag kennis laten maken met de dierenwereld en heeft daarom een poosje het thema 'dieren'. Aan dierenartsassistente Nel Appelman van dierenkliniek Stede Broec de taak om alle zieke knuffeldieren van de kleuters weer op te lappen. 

Lees ook: Dierbare beer kwijt? NS herenigt kinderen en knuffels

"De speelhoek was ingericht als een praktijk: mandjes, voerbakken en slaapplaatsen, alles was er", zegt Nel enthousiast. "Ik had een stethoscoop mee, verband in allerlei kleurtjes en medicijnsnoepjes." Vooral het gekleurde verband bleek een succes. "Ineens hadden veel knuffeldieren niet alleen hoofd- of buikpijn maar ook een gebroken pootje. Gevallen in de sneeuw, denk ik", aldus Nel. 

Kapotte staarten 
Naast de vele botbreuken bleken ook opvallende veel staarten het niet meer te doen: "Een dolfijn kon z'n staart niet meer bewegen en ook van een paar honden was de staart 'kapot' zoals ze het dan zeggen", aldus Nel. Toch durfde niet elk kind in haar minipraktijk langs te komen: "Knuffeldieren zijn belangrijk voor kinderen. Ik snap wel dat ze dat eng vinden."

Als de knuffeldieren weer helemaal de oude zijn, krijgen de bezorgde eigenaren op advies van de knuffeldierendokter nog wat snoepmedicijnen mee. "Driemaal daags vier snoepjes opeten", klinkt het recept. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!