Ga naar Content

Droom komt uit voor Syrische acteur: eindelijk weer op de planken

Nour Mardini uit Obdam stond dit weekend op het toneel met zijn voorstelling "Pannenkoeken uit Syrië". Het is voor de vluchteling een droom die uitkomt. Eindelijk krijgt hij ook in Nederland een voet aan de grond: "Het is heel leuk om weer op het podium te staan."

Toen Nour nog in Syrie woonde, was hij acteur, regisseur en muzikant. Hij genoot enige bekendheid en kon goed leven van zijn bestaan in de spotlights. Maar hier in Nederland is het lastig om werk te krijgen als acteur. Hoewel hij al aardig Nederlands spreekt, is de taal nog steeds een barriere voor hem. "Als ik op het podium sta, denk ik steeds aan de taal en de woorden. Zeg ik het wel goed?"

Dat hij nu dit weekend in Hoorn zijn eigen kindervoorstelling gaf, was heel bijzonder voor hem. "Pannekoeken uit Syrie gaat over mijzelf. Wat je als nieuwkomer tegenkomt en moet leren."

Universele humor
De culturen van Nederland en Syrie mogen dan totaal verschillend zijn, de humor daarentegen is universeel. De kinderen in de zaal lachen voluit om de grapjes van Nour. "Ik heb al 22 jaar op het podium gestaan, maar ik vind het nog altijd spannend."

Lees ook: Zaandamse ontmoetingsplek voor vluchtelingen vreest voor voortbestaan: "Sfeer is hier precies goed"

Nour zou het liefst een beroemd acteur worden in Nederland. En het zou ook fijn zijn als hij daarmee wat geld kan verdienen. "Ik wil mensen laten zien dat ik wil werken. Ik hoef niet rijk te worden, als ik maar wat geld overhoud om brood van te kopen. En verder wil ik gewoon acteren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Theo Annes