Ga naar Content
Amsterdam

Amstelveense school steunt landelijke actie: 'Geen vervanging voor zieke juf of meester'

4 februari 2019, 16.49 uur
Door: · Foto:

Opnieuw actie in het onderwijs. Dit keer zijn het schoolleiders die protesteren tegen de toenemende werkdruk en het personeelstekort. De Algemene Vereniging Schoolleiders heeft haar leden opgeroepen de kinderen naar huis te sturen als de juf of meester zich ziekmeldt. Eén van de scholen die aan de actie deelneemt is de Mio Mondo school in Amstelveen.

"Het is een signaal", zegt directeur Michelina Hoogeveen. "Wij zijn als schoolleiders veel te veel tijd kwijt om de eindjes aan elkaar te breien. Soms zit ik 's avonds nog wel een uur te bellen als een van van mijn docenten zich heeft ziek gemeld. En zelfs dan lukt het niet altijd om vervanging te vinden." Het water staat tot aan de lippen, zo stelt de directeur van de basisschool in Amstelveen. 

Lees ook: Zaanse scholen staan niet achter oproep om zieke leraren niet te vervangen: "Voor ons zinloze actie"

kinderen naar huis
"Ik heb nog nooit een klas naar huis gestuurd, omdat we het altijd intern hebben opgelost", vervolgt ze. "We zetten iedereen in en als we echt geen vervanger kunnen vinden worden de kinderen verdeeld."

(Artikel gaat verder onder de video)

Amstelveense school ondersteunt landelijke actie: "Dit is een signaal naar buiten toe" - NH Nieuws / Bart van Zutphen

Lees ook: Oproep aan scholen om zieke docenten niet te vervangen

Een slecht gevoel
Volgende week wordt dat anders op veel lagere scholen. Dan worden ouders van kinderen van wie de juf of meester zich ziekmeldt gebeld dat hun kind die dag niet naar school kan. "Dat is een slecht gevoel", reageert Hoogeveen. "Je doet dit werk omdat je vindt dat kinderen naar school moeten. Elke dag. Maar we hebben geen keus. De druk op de leerkrachten die niet ziek zijn, wordt te groot. Ook wij schoolleiders moeten doen waar we voor aangesteld zijn en niet onze tijd besteden aan het vinden van vervangers."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!