Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Zwaar mishandeld door jeugdbende Pilotenbuurt: 'Ik durf niet meer alleen naar buiten'

3 februari 2019, 17.41 uur · Aangepast 3 februari 2019, 19.01 uur

Een jonge Heemskerker werd zwaar mishandeld door de agressieve jeugdbende die de Pilotenbuurt in Beverwijk al maanden in zijn greep houdt. Hij is er nog altijd kapot van: "Ik heb veel pijn. Ook mentaal. Ik ga liever niet meer alleen naar buiten."

Het slachtoffer, die anoniem zijn verhaal aan NH Nieuws wil doen, werd een kleine week geleden uit het niets aangevallen door de jeugdbende. Hij fietste naar huis, totdat de weg plotseling werd geblokkeerd door een groep jongeren, hij weet meteen: 'dit gaat fout'.

Lees ook: Beverwijkse Pilotenbuurt onder hoogspanning door jeugdbende

"Het was een kwestie van verdedigen en zo snel als mogelijk wegkomen", vertelt hij. "Het waren hoge, harde en gerichte trappen. Het was duidelijk dat het om kickbokstechnieken gaat", aldus het slachtoffer. Bij het incident loopt hij negen kneuzingen in zijn gezicht op.

De jeugdbende zou uit zo'n twintig jongeren bestaan. De vechtersbazen hadden het de afgelopen maanden vooral gemunt op jonge mannen, maar inmiddels is ook duidelijk dat er in oktober ook een jonge vrouw ernstig werd mishandeld. "Ik hoop dat er zo snel als mogelijk iets gebeurt", vervolgt het Heemskerkse slachtoffer. "Ze moeten van de straat worden gehaald, hoe eerder hoe beter."

Lees ook: VVD Beverwijk wil antwoorden over geweld in Pilotenbuurt

De burgemeester van Beverwijk liet eerder deze week weten dat het opsporen van de daders de hoogste prioriteit heeft. Zondag kan de politie aan NH Nieuws nog niets melden over ontwikkelingen in de zaak.

Met angst over straat
Het slachtoffer dat vandaag anoniem zijn verhaal doet hoopt snel op actie. "Mijn gevoel zegt me dat het veel te lang duurt. Niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor de mensen uit de buurt die nog geen slachtoffer zijn geworden en ondertussen ook met angst over straat moeten."

Zolang de groep nog vrij rondloopt gaat de Heemskerker zelf liever niet meer naar buiten. "Nee, ik ga niet in mijn eentje meer over straat, vooral s' avonds niet. Ik weet nu wat ze je kunnen aandoen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!