Ga naar Content

Auto op de kop in sloot in Oostwoud: man (18) uit Nieuwe Niedorp overleden

In Oostwoud is vannacht een auto op de kop in een sloot beland. Een 18-jarige man uit Nieuwe Niedorp die in de auto zat, is overleden, meldt de politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De politie meldt dat de auto door onbekende oorzaak op de Broerdijk van de weg is geraakt en op de kop in de sloot terecht is gekomen. De auto werd bestuurd door een 19-jarige vrouw, ook afkomstig uit Nieuwe Niedorp. "De vrouwelijke bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten en heeft alarm geslagen", aldus een woordvoerder van de politie.

Met behulp van de hulpdiensten werd de bijrijder uit de auto gehaald, maar "hij is helaas aan zijn verwondingen overleden", aldus politiewoordvoerder Roderick de Veen.

Traumahelikopter
Een traumahelikopter werd ingevlogen om medische assistentie te verlenen, maar voor de man kwam deze hulp niet op tijd. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Of het ongeluk mogelijk het gevolg is van de gladheid, kon de politiewoordvoerder niet bevestigen. "Het team van de Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de oorzaak."