KZ wint strijd om play-offplek van Blauw-Wit

De korfballers van Koog-Zaandijk hebben de belangrijke thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit met 26-22 gewonnen. Inzet was aansluiting houden bij de play-offplekken.

De twee ploegen gaven elkaar niet veel toe in de eerste helft, die met 13-11 werd afgesloten. Cruciaal volgens Blauw-Wit trainer Barry Schep was de fase vlak voor de rust toen de Amsterdammers een 11-9 voorsprong weggaven. "Dat is een hele tik. Daar hebben we de wedstrijd verloren."

Na de rust vergrootte KZ de voorsprong tot maximaal zes punten (19-13), maar Blauw-Wit toonde veerkracht en de ploeg van coach Barry Schep kwam terug tot 20-18. Dichter bij liet KZ de Amsterdammers niet komen en de winst was dus voor de Koogers. "We waren gewoon beter dan Blauw-Wit vandaag", concludeerde KZ-trainer Wim Bakker na afloop.

Alwin Out was met zes treffers topscorer bij KZ, gevolgd door Jordi Pasma en Emiel de Kruijff met elk vijf doelpunten. Bij Blauw-Wit was Christian Dekkers met vijf treffers de topscorer.

KZ staat nu op de vijfde plek met dertien punten uit elf duels, één punt minder dan Fortuna dat op de vierde (play-off)plek staat. Blauw-Wit is de nummer zes met tien punten na elf wedstrijden.

Zondag zie je in de loop van de dag een samenvatting van het Noord-Hollands korfbalonderonsje bij NH Sport.