Gooi

Bussums echtpaar onder indruk van 'hartverwarmende reacties'

4 februari 2019, 07.00 uur · Aangepast 4 februari 2019, 12.03 uur

Joost Lammers / NH Nieuws
Joost Lammers / NH Nieuws

BUSSUM - Ellie en Viktor de Vries uit Bussum vinden 'het hartverwarmend' om te zien hoeveel steunbetuigingen ze sinds gisteren hebben gekregen. Het echtpaar woont al meer dan veertig jaar in een appartement, maar door gezondheidsproblemen kan Viktor slecht traplopen en geld voor een traplift krijgen ze niet van de gemeente. Er is daarom een donatieactie opgezet om ze een steuntje in de rug te geven. De eerste honderden euro's stromen binnen.

Gisteren plaatste NH Nieuws dit bericht waarin valt te lezen dat Viktor na een bloeddrukwegval linkszijdig verlamd is geraakt. Hij heeft grote moeite om de bijna 60 traptreden naar zijn woning op te komen. "Het is een crime. Ik trek mezelf omhoog, maar moet onderweg regelmatig stoppen." 

Lees ook: Bussums echtpaar zit klem in eigen woning: "Het is uitzichtloos"

De aanvraag voor een traplift is door de gemeente Gooise Meren afgewezen, omdat dat teveel zou kosten. Volgens de familie De Vries gaat het om bijna 11.000 euro.

Verhuizen is niet mogelijk
Als alternatief is Ellie en Victor wel een verhuisvergoeding van 2.500 euro en 9 alternatieve appartementen aangeboden. Die woningen kunnen ze volgens hen echter niet betalen, omdat de huur zeker honderd euro per maand hoger is. Daarnaast zou een verhuizing het vermoedelijke einde van de hobby van Victor betekenen, hij is namelijk een enthousiast zendamateur. 

Inmiddels hebben een aantal weldoeners een hulpactie op poten gezet. Daarop is vooralsnog 110 euro gedoneerd. 

Update maandag 4 februari
Inmiddels is al door 28 mensen geld gegeven. Eén gulle schenker wil zelfs 100 euro bijdragen aan de traplift. De teller van de inzamelingsactie staat daarmee om 450 euro. "Het is een begin", zegt een hoopvolle Ellie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!