Amsterdam

NL
V

20-jarige Amsterdammer gepakt in onderzoek naar reeks motordiefstallen

1 februari 2019, 19.22 uur · Foto: Politie

De politie heeft een 20-jarige Amsterdammer opgepakt die verdacht wordt van de diefstal van meerdere motoren. De man is mogelijk onderdeel van een criminele organisatie die handelt in gestolen motorfietsen.

Tussen augustus 2018 en 30 januari werden er meerdere motoren gestolen uit gesloten parkeergarages in de stad. De verdachte zou betrokken zijn bij minimaal vijf van die diefstallen. Hij verscheen bij de politie op de radar na het bestuderen van camerabeelden. Tot drie keer toe werd de man herkend en bij twee diefstallen droeg een van de dieven dezelfde kleding als de verdachte.

Criminele organisatie
Bovendien trof de politie in de kelderbox van de man een motorscooter en een stuk geknipte kentekenplaat aan, net als bijna 27.000 euro aan contact geld. De motorscooter is gestolen en ook de kentekenplaat is van een gestolen motor.

Lees ook: Hilversum stukje veiliger geworden: veel minder inbraken en diefstallen

In kader van het onderzoek naar de diefstallen zit de twintigjarige man op z'n minst nog twee weken vast. De politie vermoedt dat de man niet alleen handelt en dat er sprake is van een organisatie die gestolen motorfietsen verkoopt. Er zullen dus mogelijk nog meer verdachten worden aangehouden in deze zaak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!