Ga naar Content

'Samen de Natuur In' met unieke éénwielige rolstoel in Alkmaar

Een nieuwe website verdient een mooie en bijzondere start. Onder dat motto werd vanochtend in Alkmaar de fonkelnieuwe site samendenatuurin.nl opgestart. Wethouder Christian Braak verrichtte vandaag de officiële opening, waarbij met één druk op de knop de site de lucht inging.

Hij werd een van de eerste gebruikers ook van de speciale ééwielige rolstoel, die is ontwikkeld door het Natuur Instituut waarmee rolstoelgebonden de mogelijkheid hebben om gratis een excursie in de natuur te beleven.

Mediapartner Alkmaar Centraal meldt dat 'Samen de Natuur In' het onder meer mogelijk maakt dat blinde en ziende jongeren uit Alkmaar in de leeftijd van 13-15 projectmatig de natuur gaan beleven in de vorm van moeras- en natuurvaartochten. Voor blinde volwassenen en hun begeleiders is er een vogelcursus waarbij blind aan opgezette vogels gevoeld kan worden en vogelgeluiden geleerd worden. Ook diverse klassen van basisscholen uit Alkmaar krijgen een dag blindenervaring in de blindentuin in park Egmonderhout voorgeschoteld.

"En dat allemaal gratis, want de drempel naar de natuur moet zo laag mogelijk zijn", zo laat voorzitter Anton van Riel weten. Verder worden diverse groepen uit de Alkmaarse samenleving, als beloning voor hun maatschappelijke inzet, uitgenodigd voor een gratis dagje uit in de natuur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: