Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Schagen gaat verder met de ontwikkeling van Petten: "We willen het dorp veiliger en mooier maken"

1 februari 2019, 16.57 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Mediapartner Schagen FM

De transformatie van het dorp Petten is in volle gang. De gemeente Schagen wil het dorp voornamelijk veiliger en mooier maken. Ook de bereikbaarheid van het dorp is een belangrijk punt op de agenda van de gemeente. Op 11 februari begint Schagen met de werkzaamheden.

"Samen met de klankbordgroep en inwoners hebben wij plannen gemaakt om Petten beter bereikbaar, veiliger en mooier te maken. Het plein in de dorpskern is al heel mooi geworden. Nu is het tijd om de overige plannen uit te voeren", vertelt wethouder Hans Heddes aan mediapartner Schagen FM.

Duinlandschap
Bij de noordelijke en zuidelijke strandopgang wordt 'het duin over de dijk' aangebracht. Dit betekent dat er zand over de dijk wordt gegooid, om deze een natuurlijkere uitstraling te geven. "Nu is het een strakke dijk. Als er zand op ligt wordt het een onderdeel van de natuur en van het duinlandschap", vertelt PvdA voorzitter van der Leden aan NH Nieuws. Aan de achterkant van de Noordzeestraat gaat de gemeente een mooi nollenlandschap maken.

Lees ook: Nucleaire bedrijven Petten sluiten deal voor productie medische hulpmiddelen

Om de Pettense bereikbaarheid te verbeteren worden de Zijperweg, de Spreeuwendijk en de Zuiderhazedwarsdijk opnieuw geasfalteerd. Ook gaat de gemeente de wegen zodanig aanpassen dat deze beter passen bij de maximum snelheid. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar tijdens de aanpassingen.

Het uitvoeren van de projecten staat gepland op 11 februari en eindigt naar verwachting op 18 april.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!