Ga naar Content
Noordkop & Texel

Marineschip onderschept ruim 2000 kilo drugs

1 februari 2019, 16.16 uur · Aangepast 1 februari 2019, 16.48 uur
Door: · Foto: Koninklijke Marine

Het marineschip Zr. Ms. Zeeland heeft maandagnacht 2000 kilo drugs onderschept. Dat gebeurde tijdens een nachtelijke patrouille in de Caribische Zee. De pakketten met drugs en de opvarenden zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Een vliegtuig van de Caribische Kustwacht detecteerde afgelopen maandag een verdacht contact op open zee. Het vaartuig viel op door het vaargedrag en de positie. Een helikopter en een snelle onderscheppingsboot van de Den Helderse Marine met aan boord een Amerikaans kustwachtteam konden de verdachte boot  stoppen.

Lees ook: Marinecollega's steken HHB-finaliste Anna Yilmaz hart onder de riem

"Al met al een zeer geslaagde actie", aldus kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld. "Door slim en goed teamwerk is deze actie een succes."

Grote hoeveelheid geld
Zr. Ms. Zeeland is sinds december als stationsschip in het Caribisch Gebied. Zij heeft in die periode al een ander schip aangehouden en daarbij een grote hoeveelheid verdacht geld aangetroffen. Daarnaast heeft zij een drugstransport verstoord, waarbij de bemanning van een verdacht schip pakketten (vermoedelijk drugs) over boord zette.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Marine