Ga naar Content
Haarlem

Dronken Haarlemse (47) knalt achterop politieauto: rijbewijs ingevorderd

1 februari 2019, 13.23 uur · Aangepast 1 februari 2019, 13.46 uur
Door: · Foto: ANP/Rob Engelaar

Een 47-jarige vrouw uit Haarlem is haar rijbewijs kwijt, nadat zij gistermiddag met flink wat alcohol in haar bloed achterop een politieauto knalde. En dat terwijl haar eerder een rijverbod was opgelegd.

Rond 12.30 kregen agenten de melding dat een vrouw voor haar auto was gevallen op het Soendaplein en mogelijk dronken was. Dat bleek te kloppen: de beschonken automobiliste was aan het wankelen en praatte warrig. 

Rijverbod
Uit de blaastest bleek dat ze genoeg op had en niet achter het stuur mocht stappen. Om te voorkomen dat ze dat wel zou doen, werd de Haarlemse een rijverbod opgelegd. 

Lees ook: Dronken automobilist opgepakt na dollemansrit over N201

Ongeveer tien minuten later zag de politie de vrouw toch in haar bolide stappen en wegrijden. De politie ging voor het voertuig rijden en gaf een stopteken, maar dat lukte niet helemaal goed. De vrouw kwam weliswaar tot stilstand, maar deed dat door achterop de politiewagen te rijden.

Rijbewijs kwijt
Ze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat ze vijfenhalf keer te veel alcohol had genuttigd. Haar rijbewijs is ingevorderd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!