Ga naar Content
West-Friesland

Bouw van miniatuur-attracties voor kermisexpo Lutjebroek in volle gang

1 februari 2019, 11.53 uur
Door: · Foto: Turbostar

De organisatoren van de kermisexpo in Lutjebroek zijn weer druk bezig met de voorbereidingen. De meer dan vijftig vrijwilligers zijn de ruim 300 miniatuurattracties aan het opbouwen. Op 30 en 31 maart is de kermisexpo te bezoeken in Lutjebroek.

Er zijn vrijwilligers uit het binnen- en buitenland naar Lutjebroek gekomen. "Zelfs één van de beste bouwers uit Duitsland komt speciaal naar Lutjebroek", aldus organisator Marcel Deen.

Lees ook: Opbouw kermis Hoorn in volle gang

"Na het enorme succes en de belangstelling van de afgelopen editie, was het niet de vraag of de expo weer georganiseerd zou worden, maar door wie", aldus Deen. "Nadat dit bekend werd was de belangstelling zo groot dat er binnen twee weken een rem op de exposanteninschrijving moest komen."

Miniatuurattracties
Er zullen dit jaar veel verschillende miniatuurattracties zijn, zodat de bezoekers van vorig jaar opnieuw worden verrast. De vrijwilligers die geholpen hebben met het opbouwen geven demonstraties. "Er is de mogelijkheid om kennis te maken met de praktijk van het aanbrengen van verlichting, de praktijk van het bouwen van aandrijvingssystemen en de praktijk van het decoreren van attracties", aldus de organisatie.

Er zijn op de expo niet alleen kermis-miniaturen te zien. Er zijn ook spellen, een draaiorgel, popcorn en oliebollen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!