Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

PVV Purmerend gooit het roer om: "We zijn op weg naar iets moois"

1 februari 2019, 12.16 uur

De PVV in Purmerend gaat een nieuwe richting op. Dat kondigt PVV-raadslid Rob van Dongen voor de camera van NH Nieuws aan. Na een ruzie binnen de partij gaat de PVV onder leiding van Soenjoto en Van Dongen het helemaal anders doen. “We zitten nu een jaar in de raad en waarom zou je je mening niet kunnen veranderen?"

Het begon allemaal met een ruzie binnen de PVV afgelopen december. Sindsdien zijn er twee PVV-partijen in Purmerend. Een traditionele PVV-partij onder leiding van Nicole Moinat en een PVV-partij die een andere richting kiest en wordt bemand door Soenjoto-Van Dongen. Laatstgenoemde bracht deze week een motie in voor een soepeler kinderpardon in Purmerend.

Lees ook: Shirley Soenjoto eist naam PVV Purmerend: "Wij beheren de gelden"

Soenjoto heeft een gesprek gehad met medewerkers van een asielzoekerscentrum en is daardoor geraakt, legt ze uit: "Ik heb de verhalen moeten aanhoren. Dat raakte me diep." Dit was voor haar de reden om de motie in te dienen, die ze overigens weer introk vlak voor de stemming.

Lees ook: Volgende ronde in de Purmerendse PVV-strijd: "Wilders stapt maar naar de rechter"

Dat de 'PVV Soenjoto/Van Dongen' een andere richting op wil, blijkt eens te meer uit een verklaring die ze gisteravond in de raadszaal voorlazen. Van Dongen ging in de verklaring door het stof en verontschuldigde ten opzichte van beledigende opmerkingen die hij eerder in de raad maakte. Ze lieten hierin ook weten te streven naar een Nederland waar iedereen zich veilig voelt.

Lees ook: Kogel door de kerk: Geert Wilders heeft partij gekozen in Purmerendse PVV-soap

Wilders heeft ondertussen geen contact meer met de twee raadsleden. Wel heeft hij het raadslid van de andere PVV-partij in Purmerend, Nicole Moinat, een plek op de lijst voor de provinciale verkiezingen gegeven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!