Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Jeugdbende actief in Beverwijk: volop aandacht van burgemeesters en politie

1 februari 2019, 11.19 uur · Aangepast 1 februari 2019, 15.12 uur · Foto: Adobe Stock

Het rommelt in de Beverwijkse Pilotenbuurt. Een groep jongens zou het voorzien hebben op onschuldige voorbijgangers. De reden is volgens een anonieme omstander om chaos te creëren in de wijk.

Ook afgelopen weekend was het raak. Bij de politie werd twee keer aangifte gedaan vanwege mishandeling. Maar om te spreken over een bende, dat gaat de politie te ver. "Dit zijn woorden die wij niet in de mond nemen. We spreken van verdachten en daar doen we onderzoek naar", laat een woordvoerder weten. "Deze zaak heeft onze hoogste prioriteit", voegt hij eraan toe. 

Lees ook: VVD Beverwijk wil antwoorden over geweld in Pilotenwijk

Ook de burgemeesters van Heemskerk en Beverwijk spreken zich vol afschuw uit. De Pilotenbuurt ligt verspreid over deze twee plekken.

Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk noemt de reeks geweldplegingen "afschuwelijk en zeer te veroordelen". Hij roept slachtoffers op om aangifte te doen en niet het recht zelf in hand te nemen, "hoe verleidelijk dat ook is". "Ik begrijp dat mensen boos zijn en ik begrijp de emotie. Maar doe het niet", vertelt hij aan Hart van Nederland. 

Groep van 20 man
De burgemeester van Heemskerk, Mieke Baltus laat in een reactie aan NH Nieuws weten dat ze het verschrikkelijk vindt wat er is gebeurd en wat dit voor de slachtoffers moet betekenen. "Het gaat om een groep van ongeveer 20 jongeren, die in wisselende samenstelling verantwoordelijk zijn voor de incidenten. Dat maakt de opsporing en aanhouding van de verdachten voor de verschillende incidenten lastig", legt ze uit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!