Ga naar Content
IJmond

Stier neemt Uitgeester melkveehouder op de horens: "Hij vloog drie meter door de lucht"

31 januari 2019, 17.13 uur
Door: · Foto: Farmshop de Oorsprong

Een melkveehouder uit Uitgeest is gisteren aangevallen door één van zijn stieren. Dat gebeurde terwijl hij een koe naar de melkput dirigeerde om haar daar te melken, zo vertelt zijn vrouw Annelies. "Toen hij die koe opjoeg, kwam er een stier op hem af en vloog hij drie meter door de lucht."

Zoon Patrick was het moment van de aanval bij zijn vader in de stal aan de Ziendijk, maar Annelies was thuis, op zo'n vijftig meter van de stallen. "Op een gegeven moment zag ik een politieauto met een noodvaart voorbijkomen", vertelt ze. "Toen heb ik m'n jas aangetrokken en ben naar de stallen gelopen."

Lees ook: Uit slachthuis ontsnapte stier aan de wandel in Amsterdam-West

Daar aangekomen ziet ze haar man op een ton zitten. Haar zoon vertelt haar dat het niet bij die ene aanval is gebleven. "Toen hij op de grond lag, heeft hij nog een flinke kopstoot gekregen." Op advies van zijn zoon Patrick is hij daarna vliegensvlug via het hek het hok uit gekropen.

"Zijn werkkleren zaten helemaal onder de stront", gaat Annelies verder. "Daarom hebben we zijn jas en overall uitgetrokken voor hij de ambulance in ging." Uiteindelijk oordelen de ambulancemedewerkers dat hij voor controle naar het ziekenhuis moet. Daar worden vastgesteld dat hij gekneusde ribben en een gekneusde pols heeft. "Na drie uur mocht hij weer naar huis, met medicatie. Maar hij moet wel rust houden."

Lees ook: Stieren slaan op hol in Monnikendam

Inmiddels is het gezin van de ergste schrik bekomen. "Natuurlijk is het schrikken", vertelt Annelies. "Maar als je hem dan ziet zitten, ben je blij dat 'ie nog leeft, want zo'n stier kan je zo dood drukken." Het is niet de eerste keer dat de melkveehouder op de horens wordt genomen. "Dertig jaar geleden is het hem ook al eens overkomen", besluit zijn vrouw. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!