Amsterdam

NL
V

Celstraf voor huisarts uit Amstelveense praktijk die aan kleine meisjes zat

31 januari 2019, 09.30 uur · Foto: Adobe Stock

Een 38-jarige huisarts uit Leiden is veroordeeld voor 5,5 jaar cel wegens ontucht. De man betastte zowel in privésfeer als in de spreekkamer van een praktijk in Amstelveen jonge kinderen. De rechtbank in Den Haag legde de arts ook tbs met dwangverpleging op, omdat het risico op herhaling groot is.

De man maakte stiekem filmpjes van achttien patiëntjes in spreekkamers in Amstelveen en Schiedam. Op een aantal filmpjes is te zien dat hij bij zeven patiënten handelingen pleegt die medisch noodzakelijk zijn. 

Lees ook: Huisarts verdacht van ontucht met kinderen in Amstelveense praktijk

De slachtoffers zijn meisjes in de basisschoolleeftijd en tieners. De Leidenaar betastte buiten de praktijk ook zijn eigen dochtertje en drie van haar vriendinnetjes. In eerste instantie eiste het Openbaar Ministerie 6 jaar cel, maar de straf valt iets lager uit omdat onttucht met een van de vriendinnetjes niet was bewezen. 

Lees ook: Huisarts verdacht van ontucht met kinderen in Amstelveense praktijk

Naast zijn celstraf heeft de huisarts ook een beroepsverbod opgelegd gekregen van 5 jaar. "Misbruik op deze schaal is ernstig en zorgwekkend", zei de rechter tegen Omroep West. Het wordt de man dan ook zwaar aangerekend dat hij "het vertrouwen als huisarts en vader ernstig heeft geschonden". 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!