Ga naar Content
Noord-Holland

Sneeuw en ijs op de wegen: code geel tot na de ochtendspits

31 januari 2019, 06.20 uur · Aangepast 31 januari 2019, 07.02 uur
Door: · Foto: AdobeStock/Buienradar

Het is veel later dan verwacht, maar gisteravond en vannacht heeft het in de hele provincie gesneeuwd. Naar verwachting wordt de ochtendspits dan ook een stuk drukker vandaag.

Zo ligt er op de A7 van Den Oever naar Zaandam ter hoogte van Wognum momenteel sneeuw op de weg, waardoor het verkeer daar in een file terechtkomt. Dat kost je ongeveer een kwartiertje, maar het verkeer dat via de N307 de snelweg op wil, moet veel meer geduld hebben. Volgens de ANWB duurt het zo'n 40 minuten. 

Sneeuw gisteren en vannacht
De voorspellingen logen er niet om: gisteren rond het middaguur zou het tweede sneeuwfront van dit jaar Noord-Holland bereiken. Er werd een laagje van één á drie centimeter voorspeld, maar wie rond de lunch naar buiten tuurde, kwam bedrogen uit: op een paar miezerige vlokjes natte sneeuw na was er nog niets gevallen.  

Lees ook: Noord-Holland maakt zich op voor tweede sneeuwfront van het jaar 

Hoe anders was dat gisteravond? Volgens de sneeuwradar van Buienradar heeft het bijna overal in Noord-Holland gesneeuwd.

Lees ook: NS schrapt flink deel van dienstregeling om verwachte sneeuw

Rijkswaterstaat raadt het verkeer dan ook aan om rekening te houden 'met hinder door winterse omstandigheden'. Met andere woorden: je rijstijl aanpassen, want hier en daar kan het flink glad worden. Is het niet door verse sneeuw, dan wel door bevroren sneeuwresten, want de temperatuur schommelt rond het vriespunt.  

Ook vanochtend is het naar verwachting nog glad, waarschuwt de wegbeheerder. Het KNMI heeft daarom code afgegeven en zal dat pas na de ochtendspits weer intrekken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!