Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Toch geen advies over groei Schiphol

30 januari 2019, 19.20 uur · Aangepast 30 januari 2019, 21.21 uur · Foto: Schiphol

Het is belangenpartijen rondom Schiphol niet gelukt om het eens te worden over de groei van de luchthaven. Hans Alders, voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol, heeft dat op een persconferentie bekendgemaakt.

Hij zei dat hij een voorstel heeft gedaan, maar dat het door geen van de partijen werd gesteund. Die partijen zijn Schiphol zelf, de luchtvaartsector, milieuorganisaties, bedrijfsleven, gemeenten, provincies en omwonenden. Ze hebben allemaal een plek aan de vergadertafel. Alders leidt de gesprekken.

Hij wilde namens de betrokkenen een advies uitbrengen aan het kabinet over de groei van Schiphol, maar dat is dus niet gelukt. "Het is nu aan de minister", zegt hij. De verschillende partijen zijn het helemaal niet met elkaar eens. De ene groep wil geen groei van Schiphol en de andere groep wil juist heel veel meer vliegbewegingen.

Toch geen live persconferentie
De persconferentie zou eigenlijk live te volgen zijn, maar dat is door onvoorziene omstandigheden niet gelukt.

Schiphol mag tot en met 2020 500.000 vluchten per jaar verwerken. Dat hebben alle partijen die met de luchthaven te maken hebben jaren geleden met elkaar afgesproken.

Lees ook: Omwonenden Schiphol noemen groeiadvies "volstrekt onbegrijpelijk" 

Eerder vandaag werd nog verwacht dat Alders zou adviseren dat 10.000 extra vliegbewegingen per jaar tot 2023 mogelijk zou zijn. Dat advies komt er dus niet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!