Ga naar Content

Albert wil kinderkanker de wereld 'uitroeien' voor overleden kleinzoon Vinnie

Hij roeide in 2005 met de KiKaRow naar Engeland en terug en haalde toen €285.000 op. Dit jaar moet het in Nederland gebeuren: 14 weekenden lang zullen roeiverenigingen al roeiend heel Nederland doorkruisen. Albert Vuil is druk met het vinden van sponsoren, want de lat ligt dit jaar ietsje hoger.

Gisteren nam Albert Vuil bij zijn roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn een cheque van €2599,- in ontvangst van de Rabobank. Daarmee is hij weer een stapje dichter bij een half miljoen euro, die de roeiverenigingen deze zomer tijdens de KiKaRow Rondje NL willen ophalen voor de strijd tegen kinderkanker. Het geld gaat naar het Prinses Maxima Centrum, het nationale kinder-oncologisch centrum in Utrecht. 

Albert Vuil verloor zijn kleinzoon Vinnie na een lange strijd vol behandelingen en kuren in 2004 aan leukemie. "Dat is heftig", vertelt Albert, die nog steeds veel pijn heeft van het verlies van zijn kleinzoon. "Als je dan een beetje bekomen bent, ga je beseffen dat er naast het troosten van je dochter maar één ding overblijft: en dat is geld ophalen voor onderzoek", zegt hij vastberaden. In 2005 organiseert hij de KiKaRow en wordt er van Nederland naar Engeland geroeid - én terug. €285.000 wordt er opgehaald. 

'The Vin'
In deze nieuwe editie van de KiKaRow wordt er 1.400 kilometer afgelegd door heel Nederland. De start vindt plaats bij roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Daarvandaan wordt er van roeivereniging naar roeivereniging geroeid met roeiboot 'The Vin', die naar Vinnie is vernoemd. Onder de deelnemers zijn leden van roeiverenigingen, maar ook mensen die als kind kanker hebben gehad, en daarvan zijn genezen. 

Lees ook: Moeder en zusje lopen Run voor Kika voor ernstig zieke Bas: "Ik vind ze heel stoer"

Alle verenigingen hebben het gezamenlijke doel: kinderkanker de wereld uitroeien. De 500.000 euro wordt besteed aan onderzoek naar de gevolgen van de behandelingen tegen kinderkanker bij de 'survivors', overlevenden. Zo krijgen veel kinderen die kanker overleven te maken met onvruchtbaarheid, hartschade, botontkalking, extreme vermoeidheid en vervroegde veroudering.  

Albert hoopt de complete 'vaderlandse roeiwereld' te mobiliseren en roept het bedrijfsleven ook op om te sponsoren. "Niet alleen Vinnie is mijn drijfveer, maar ook als je ziet hoe gedreven de artsen zijn in het Prinses Maxima Centrum zijn. Dat is waar je het voor doet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!