Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Meerdere vrijwilligers in touw om afgebrande hondenopvang te herstellen

30 januari 2019, 13.33 uur · Aangepast 30 januari 2019, 23.05 uur · Foto: AS Media

Zo'n twintig mensen hebben zich gemeld om al het puin op te ruimen na de brand in de overdekte binnenplaats van opvang 'De Hondenbus' in Zuidoostbeemster. "Het is verschrikkelijk voor iedereen, maar zo kunnen we er wel voor zorgen dat de honden vanaf maandag weer een plek hebben", vertelt een oud-werknemer.

Ze vertrok bijna een jaar geleden bij 'De Hondenbus'. Maar toen ze het vreselijke nieuws hoorde over de brand waarbij zes honden omkwamen, ging ze meteen naar de opvang om een steentje bij te kunnen dragen. "Dit raakt me. Ik ken de honden en de eigenaren ook", vertelt ze.

Lees ook: Marco zamelt geld in voor afgebrande hondenopvang: "Wat ik zag was dieptriest"

En ze is niet de enige met deze gedachte. Ook andere oud-werknemers, klanten en personeelsleden staan sinds 10.00 uur vanochtend te scheppen en te tillen. "We zijn een paar uur flink doorgegaan."

Crowdfunding
Wel moet er nog behoorlijk wat gebeuren voordat de opvang op maandag weer kan openen. Daarom keren de helpers de komende dagen terug om samen een veilig verblijf te maken voor de honden. 

De doneeractie van Marco Brands uit Purmerend komt daarbij als geroepen. "Geweldig, zo kunnen we weer iets moois opbouwen", klinkt het. Veel betrokkenen willen een bijdrage doen. Het streefbedrag van 12.500 euro is inmiddels dan ook al bijna bereikt. 

Lees ook: Meerdere honden omgekomen bij brand in dierenopvang

Met het geld hoopt Brands niet alleen bij te dragen aan een nieuwe binnenplaats, maar er ook voor te zorgen dat er een aandenken geplaatst wordt voor de omgekomen honden. "Dat wil de eigenaar ook heel graag", aldus de oud-werkneemster.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!