Ga naar Content
Noord-Holland

Hotelpiraten krijgen drie en vier jaar volpension achter de tralies

29 januari 2019, 14.06 uur
Door: · Foto: Hotel Marcant Tubbergen

Hotelpiraten Henk en Jolanda, die zich voordeden als een stel uit Heemstede of de Kwakel en bij hotels door het hele land overnachtten zonder te betalen, zijn veroordeeld tot een 'all inclusive arrangement' achter de tralies. Henk - echte naam: Jan V. - moet vier jaar brommen, Jolanda krijgt drie jaar verplicht volpension op kosten van de belastingbetaler.

Dat bepaalde de rechtbank in Assen vandaag. De twee reisden van augustus 2017 tot half augustus vorig jaar door Nederland en sliepen in een groot aantal hotels en bed and breakfasts zonder te betalen.

Ze vertelden smoesjes waarom dat niet lukte en beloofden telkens alsnog te betalen, maar gingen er daarna stiekem vandoor.

Lees ooK: Forse celstraffen geëist tegen 'hotelpiraten' Henk en Jolanda 

Het stel lichtte ook particulieren op. Met een zielig verhaal haalden ze met name leden van kerkgenootschappen over om hen geld te geven. Die kregen dat niet meer terug.

Foto op Facebook
Meer dan zestig ondernemers en particulieren trapten erin, sommigen zijn voor honderd euro gedupeerd, anderen voor duizenden. Het stel stapte zelf naar de politie toen een hoteleigenaar een foto van hen op Facebook plaatste.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!