Alkmaar

N246 weer open na gaslek bij Starnmeer

29 januari 2019, 10.32 uur · Aangepast 29 januari 2019, 19.21 uur

Inter Visual Studio/Pascal Fielmich
Inter Visual Studio/Pascal Fielmich

STARNMEER - Vanwege een gaslek langs de N246 bij Starnmeer, ter hoogte van Kogerpolder, is die weg daar een groot deel van de dag dicht geweest. Dat leverde de nodige overlast op, maar inmiddels is het lek gedicht en de weg weer vrijgegeven.

Onder toeziend oog van de brandweer heeft netbeheerder Stedin het lek gedicht. Behalve een gasleiding werd er ook een waterleiding geraakt.

PWN is ter plaatse om het lek te dichten, maar heeft daarvoor wel de watertoevoer moeten afsluiten. Daardoor kwam er bij huishoudens in Starnmeer tot circa 16.00 uur geen water uit de kraan.  


Omdat er in de directe omgevingen geen woningen staan, hoefde er niemand te worden geëvacueerd. Wel werd vanwege het gaslek de N246 gedeeltelijk afgesloten. "Want je wilt geen ontstekingsbronnen in de omgeving." 

'Sterke gaslucht'
NH-verslaggever Tom Jurriaans nam poolshoogte bij de afzetting. "Maar de brug is helemaal afgesloten, en dat is maar goed ook, want je ruikt hier een sterke gaslucht." 

Een automobilist die in de Kogerpolder woont, probeert zijn geduld te bewaren. "Ik heb geen andere mogelijkheid, ik weet niet waar ik dan heen moet." Of hij door de afsluiting belangrijke afspraken dreigt te missen? Dat niet. "Maar ik heb hierachter paard staan", wijst hij naar de trailer achter zijn auto. "Die moet eraf!"

File vanaf Wormerveer
De N246 was afgesloten tussen Kogerpolderbrug en Markenbinnen. Daardoor liep het verkeer al ter hoogte van Wormerveer vast. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!