Start van hoofdcontent

HEERHUGOWAARD

nl

Inzamelingsactie voor Heerhugowaardse oud-bokser Rudi Lubbers

28 januari 2019, 22.07 uur

Er is een inzamelingsactie gestart voor de Heerhugowaardse oud-bokser Rudi Lubbers. Aanleiding is de uitzending van Andere Tijden Sport zondagavond. Daarin was te zien dat Lubbers, die als enige Nederlander ooit tegen Muhammad Ali vocht, onder slechte omstandigheden in Bulgarije verblijft.

De inmiddels 73-jarige Lubbers woont in een busje, waar hij met zijn partner Ria en een horde zwerfhonden in een onverwarmd busje leeft zonder gas, water, licht of sanitaire voorzieningen.De uitzending zondag leidde tot veel reacties op sociale media en het op touw zetten van de hulpactie HelpRudiLubbers.

Veroordeeld voor drugssmokkel
Hij zegt in de documentaire dat hij niet teruggaat naar Nederland omdat hij hier wordt gezien als een drugshandelaar. Lubbers werd in 1986 in Portugal veroordeeld drugssmokkel en zat jaren in de gevangenis. Zelf heeft hij de beschuldigingen altijd ontkend.

Lees ook: 'Kickbokser Badr Hari betrapt op doping'

Lubbers vocht in 1973 tegen Ali, die wordt gezien als één van de grootste boksers ooit. Lubbers verloor, maar verraste vriend en vijand door lang overeind te blijven tegen de Amerikaanse bokslegende. 

Lees ook: Kickbokser Anissa Haddaoui: 'klein' in Nederland, groot in China

Oud-wielrenner Rini Wagtmans, die de bokser al eerder hielp, coördineert de actie. Er is een speciaal e-mailadres ([email protected]) geopend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!