Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Oudesluis is trots op verbeteringen: "Met zo'n kleine gemeenschap voor elkaar gekregen"

29 januari 2019, 10.24 uur · Aangepast 30 januari 2019, 09.12 uur

Er ligt een gloednieuw park, de voetbalclub wordt opgeknapt en de aula van de oude basisschool wordt een mooie ontmoetingsruimte. Vrijwilligers steken elk vrij uurtje in het opknappen van hun dorp Oudesluis. Dat deden ze altijd al, maar de sluiting van school de Bijenkorf gaf een extra injectie.

In de ruimte wordt hard gewerkt. Er staan zaagtafels en aan de muur wordt een nieuwe houten stootrand bevestigd. Het is de plek waar voorzitter Kees Doets jaren heeft gewerkt. Hij was directeur van de basisschool en gaf ook nog les aan de groepen 7 en 8. De sluiting van de school was een flinke tegenvaller voor het dorp, vertelt hij:

Tekst gaat verder onder de video

Voorzitter Dorpsraad Oudesluis over sluiting school - NH Nieuws

De dorpsbewoners deden eigenlijk altijd alles al zelf. Maar na de sluiting van de school besloot de gemeente actie te ondernemen. "Het is een heel hechte gemeenschap", vertelt wethouder Jelle Beemsterboer. "Als je met je ogen knippert hebben ze het al geregeld. We horen dus ook niet zo vaak van ze."

Lees ook: Verdriet om sluiting dorpsschool Oudesluis: "Je trekt het hart uit het dorp" [video]

Projectleider Cynthia Kootker ondersteunt vanuit de gemeente alle lopende zaken. Zij herkent de vlijt en het enthousiasme in het dorp: 

Tekst gaat verder onder de video

Projectleider over werklust inwoners - NH Nieuws

Wethouder over voorbeeldfunctie - NH Nieuws

Wethouder over slim besteden geld - NH Nieuws