Ga naar Content

Zwaanshoek maakt protestlied in strijd tegen komst Duinpolderweg: "Hopelijk raakt dit de gevoelige snaar"

Zwaanshoekers gaan opnieuw de strijd aan tegen de komst van de Duinpolderweg. Dit keer proberen ze het met een protestlied. Noord- en Zuid-Holland willen de weg dwars door Zwaanshoek laten lopen en dat willen de bewoners maar ál te graag tegenhouden.

"Alleen politici wensen een Duinpolderweg", klinkt het refrein dat geschreven is door de strijdlustige Lodewijk Kamps uit Zwaanshoek. Zijn protestlied is geschreven op de melodie van 'Over De Muur' van Klein Orkest. "We hebben met de strijdersgroep veel brieven gestuurd, veel gepraat, maar netto-netto komt het er op neer dat het heel weinig geholpen heeft. En toen dacht ik; laat ik dan de frustratie die we hebben in muziek omzetten", aldus Kamps. 

Lees ook: Duinpolderweg snijdt dwars door Zwaanshoek heen: "Wij zijn gewoon de klos"

Als het plan van de Duinpolderweg wordt doorgevoerd, zullen veel gezinnen moeten verhuizen en verschillende bedrijven moeten verkassen. Een deel van het dorp wordt afgesneden. De bewoners vrezen ook voor overlast. De emoties lopen hoog op in het dorp als het gaat om de plannen rondom de Duinpolderweg en dáárom raakt het protestlied bij veel bewoners de gevoelige snaar. "Ik moest wel huilen toen ik het voor het eerst hoorde. Het is wel echt gaaf", zegt Stéphanie van den Broek, die ook met haar gezin directe buren van de Duinpolderweg dreigt te worden. 

"Alles voor het goede doel"
Nadat initiatiefnemer van het protestlied het lied eerst zelf had ingezongen voor de actiegroep, vonden ze zangeres Wendy Maria Dekker bereid om het in te zingen. "Ik woon in een naburig dorp en leef erg met de Zwaanshoekers mee", zegt de zangeres. "Alles voor het goede doel."

De Zwaanshoekers hopen dat de emoties bij de juiste personen binnenkomen. "En dat het iets teweeg brengt. Er is altijd nog een weg terug", zegt Stéphanie van den Broek. "We hopen dat dit de gevoelige snaar raakt", zegt Kamps. Als muziek niet werkt, dan vinden we wat anders. We stoppen pas als die weg van de baan is."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws