Amsterdam

NL
V

Albert Heijn opent distributiecentrum voor thuisbezorging in Amsterdam

28 januari 2019, 07.49 uur · Foto: Albert Heijn

Albert Heijn opent later dit jaar in Amsterdam een vijfde distributiecentrum voor de thuisbezorging van boodschappen. In dat nieuwe zogeheten Home Shop Center (HSC) kunnen circa duizend nieuwe medewerkers aan de slag.

Volgens de Zaanse grootgrutter, onderdeel van concern Ahold Delhaize, is er sprake van een forse groei van het onlineboodschappen doen. Vooral de populariteit van thuisbezorging via ah.nl stijgt.

Lees ook: Albert Heijn gaat drastisch veranderen: minder winkels, meer vers 

Bij sommige Pick Up Points, met name buiten stedelijke gebieden, ziet Albert Heijn bijvoorbeeld duidelijk een verschuiving naar thuisbezorging. Daarom worden de komende periode tevens enkele Pick Up Points gesloten.

40.000 bestellingen
In het nieuwe HSC worden straks naar verwachting wekelijks zo'n 40.000 bestellingen verwerkt. De andere HSC’s van Albert Heijn staan in Almere, Eindhoven, Rotterdam en De Meern.

Lees ook: Bezorgmarkt voor voedsel blijft flink groeien 

Albert Heijn meldt verder dat ook het aantal zogeheten hubs wordt uitgebreid, om nog efficiënter boodschappen aan huis te kunnen afleveren. Een hub is een locatie aan de rand van de stad vanaf waar bezorgauto’s de stad in rijden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!