Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Zaanse wint prestigieuze 'Birth Becomes Her' fotoprijs

27 januari 2019, 21.43 uur · Aangepast 27 januari 2019, 22.59 uur
Door: · Foto: Renate van Lith

De Zaanse Renate van Lith heeft bij een internationale fotowedstrijd met geboortefoto's de eerste prijs in de wacht gesleept. Ze won het goud in de categorie 'ziekenhuis': een bijzonder foto van een pasgeborene die via een keizersnede naar buiten kijkt.

De fotografe doet dit werk nu twee jaar fulltime, nadat het ooit begon als een hobby. Vorig jaar maakte Renata al naam, omdat haar bijzondere foto's werden opgepakt door de internationale media. Ook toen deed ze mee aan de prestigieuze wedstrijd, maar viel net buiten de prijzen. 

Lees ook: Zaanse gaat wereld over met bijzondere geboortefoto

Wel voorspelde ze met een andere foto dat ze volgend jaar (2019) weleens als winnaar uit de bus zou kunnen komen. "Ik maakte namelijk een bijzondere foto van een baby die net na de incisie voor het eerst naar buiten kijkt. Dat zie je bijna nooit en al mijn collega's zeiden toen al tegen mij: 'wauw, dit is wel heel apart'", vertelt Renate tegen NH Nieuws, vlak nadat de Zaanse hoorde dat ze een van de gelukkige winnaars was en haar voorspelling dus uitkwam. 

Vakjury
Mensen die in het vakgebied werken, mochten stemmen op duizenden inzendingen over de hele wereld. Aankomende week gaat er nog een jury naar de foto's kijken. Ook daar komt weer een winnaar uit. "Ik maak daar wel goede kans om te winnen", zegt een optimistische Renate. Alle winnaars gaan met een geldbedrag naar huis. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!