Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

John van den Brom: "Ik heb de goal van Idrissi helemaal niet gezien"

27 januari 2019, 19.52 uur

AZ is uitstekend gestart aan de tweede competitiehelft. Nadat FC Utrecht en Vitesse al werden verslagen, won de ploeg van John van den Brom zondag ook tegen Heerenveen. "We sluiten een geweldige week af met een geweldig resultaat", zo reageerde de oefenmeester na afloop.

Ondanks de makkelijke overwinning stond het bij rust nog 0-0. Zijn boodschap aan de spelers was dan ook helder. "Ik heb één woord gebruikt: dat ze meer overtuigd moeten zijn van zichzelf in een wedstrijd als deze. In de eerste helft waren we ook al beter maar de echte overtuiging die miste ik. In de tweede helft hebben ze dat heel goed opgepakt."

In de tweede helft scoorden de Alkmaarders twee keer, waarbij met name de laatste de wenkbrauwen van Van den Brom deed fronsen."De goals waren wel heel bijzonder, laten we het zo uitdrukken. Ik heb de goal van Idrissi helemaal niet gezien moet ik eerlijk zeggen. Een collega van FOX liet hem langs de zijlijn zien. Hij zag ook mijn reactie: waarom juichen we? Curieus, geweldig. Ik denk dat die de wereld over gaat."

Lees ook: Idrissi scoort curieus doelpunt tegen Heerenveen

Pro Shots/Joep Leenen