Idrissi scoort curieus doelpunt tegen Heerenveen

AZ was de hele wedstrijd de betere ploeg in het duel met sc Heerenveen in het Abe Lenstra-stadion, maar de Alkmaarders hadden lang moeite om dat overwicht om te zetten in doelpunten. De ploeg van coach John van den Brom won uiteindelijk met 2-0 mede door een eigen doelpunt van Sherel Floranus en een curieuze goal van Oussama Idrissi, die een hoekschop snel nam en in een keer achter de onoplettende keeper Hanh krulde.

AZ was in de eerste helft een aantal keer dicht bij de openingstreffer, maar de schoten gingen allemaal net naast of keeper Warner Hahn lag in de weg. De beste kans voor Heerenveen werd na ruim een half uur spelen ingeleid door balverlies van Ron Vlaar, waarna oud-AZ-speler Ben Rienstra maar net naast schoot.

AZ kwam iets beter uit de kleedkamer na de rust. Toch bleven de kansen van met name Mats Seuntjens en Oussama Idrissi aanvankelijk net naast of over gaan. Datzelfde gebeurde aan de andere kant met een vrije trap van een andere oud-AZ-speler Stijn Schaars, die net naast ging.

Eigen doelpunt
Na 64 minuten spelen kwam AZ dan toch op de verdiende voorsprong, hoewel dat met hulp van Heerenveen was. Sherel Floranus gleed een voorzet van Frederik Midtsjø achter zijn eigen keeper.

In de 78e minuut zorgde Idrissi voor een curieus doelpunt. Hij nam een hoekschop heel snel en terwijl niemand van Heerenveen oplette en keeper Hanh ver voor zijn doel stond, krulde hij de bal in een keer in het doel. Een doelpunt dat waarschijnlijk de hele wereld over zal gaan.

Negen minuten voor tijd was Idrissi dicht bij zijn tweede van de middag. Na een mooie actie van Calvin Stengs schoot de linksbuiten de bal hard op de lat.

AZ staat nu stevig op de vierde plek met 31 punten uit negentien duels.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg; Schaars (Kobayashi/76), Rienstra, Van Amersfoort, Vlap; Lammers, Van Bergen.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan (Wijndal/68); Midtsjø, Til, Maher; Stengs (Gudmundsson/86), Seuntjens (Johnsen/89), Idrissi.