Ga naar Content

Dixies in de fik bij Egmond Wandel Marathon: "We zijn ons kapot geschrokken"

Vannacht werden weer vier Dixie's in de fik gestoken in Egmond aan Zee. Ze waren daar geplaatst in het kader van de Egmond Wandel Marathon. Wandelaars die met hun camper naast de Dixie's geparkeerd stonden, werden wakker van de brand: "We zijn ons kapot geschrokken."

"Ik werd denk ik rond een uur of 1 wakker", vertelt de man die 's nachts in de camper naast de Dixie's lag te slapen. "Het was meteen duidelijk dat er iets aan de hand was. Toen ik uiteindelijk het vuur zag, waren de vlammen meters hoog. Ik zei tegen mijn vrouw: we moeten met een noodgang 112 bellen."

Dit was niet de eerste keer dat er tijdens een evenement van te voren Dixie's in brand zijn gestoken. De organisatie heeft geen idee wie het gedaan kan hebben. "Je moet niet zomaar conclusies trekken. Ik hoop dat de buurt misschien wat meer informatie heeft. Zij zien wie er hier in de nacht misschien rond hangen", zegt Jeroen Wouda van Le Champion, de evenementenorganisatie. "Twee weken geleden gebeurde hetzelfde, de politie pakt dit mee in hun onderzoek."

Lees ook: Jeugd vandaliseert Egmond Wandel Marathon tegen reuma

De wandeltocht kon gewoon doorgaan. "Zonde toch, blijf van elkaar spullen af", zegt een wandelaar die net naar de finish loopt. "Als je je energie kwijt moet, loop dan mee!"

De kampeerder blijft vannacht gewoon staan met zijn camper. "Morgen moeten we weer wandelen natuurlijk! Het is voor een goed doel en wie weet kan ik voor mijn wc'tje nog wat geld vragen!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: